mandag den 14. april 2014

DIY Kasket 48 cm

Blød kasket i bomuldsstof

 Skateboardreperatørkasket?

 0) Print dette foto - mønsteret, så det kommer ud i A4 størrelse.


 1) Klip 4 stykker, husk sømrum. Jeg bruger 8 mm. Jeg har brugt ret tynd bomuld, omtrent tykkelse som lagenstof. Fif: læg mønsteret på stoffets kant, så behøver du ikke lave sømrum eller siksakke ombukket.

 2) Klip 2 stykker til skærm. Brug et stykke tyks bomuld til undersiden af skærmen, så den bliver stiv. Læg også sømrum til her (selvom det ikke er gjort på fotoet.)

 3) Sy siderne sammen ret mod ret og to og to, siksak samtidig. Sy skærmen sammen, ret mod ret. Spar siksakken.

 4) Pres (stryg) sømmene.

 5) Sy skærmen pænt sammen, så sømmen lukkes inde. Læg den ene side ind i den anden, så de to sidste sider sys sammen. Husk at siksakke.

 6) Stryg kalotten.

 7) Læg elastikken lige over ombukket. Fæst elastikken med små sting på tværs i den ene ende. Vent med at klippe af, til du er færdig. Jeg brugte ca. 9 cm. Stræk elastikken mens du syr den fast med bred siksak. Slut af med små sting på tværs.


 8) Klip elastikken af.

 9) Tjek ydersiden.

 10) Sy skærmen på hvor ombukket skal foldes op. Siksak også inderkanten på ombukket.

 11) Pres.

 12) Pres ombukket hele vejen rundt. PRØV nu hatten på kommende ejer. Hold stoffet i siderne, så du ved hvor store indsnit der skal være. Mine blev 16 mm (foldet til 8 mm) i hver side.

 13) Sy indsnittene.

 14) Pres indsnit, og pres igen ombukket.

 15) Sy en pæn søm, der holder ekstra på skærmen. Mål på indersiden, hvor højt syningen skal side. Denne er 4 mm fra skærmen.

 16) Sy endnu en nydelig søm, der holder ombukket hele vejen rundt. Mål på indersiden. Denne er 1 cm oppe.

 Færdig!

1 kommentar:

  1. Sikke en fin vejledning. Jeg har straks sat et bogmærke ved dette indlæg, så jeg kan finde det igen, for jeg skal da sy en kasket en dag. :)

    SvarSlet